BNM avertizează: Nu divulgați nimănui datele cardului pe care-l aveți

Banca Națională a Moldovei atrage atenția publicului că orice informație cu privire la cardurile bancare este una privată și nu trebuie comunicată nimănui, nici chiar reprezentanților băncilor. Avertizarea vine în contextul unor mesaje false difuzate pe diverse aplicații de comunicare, în numele băncii centrale.

Banca Națională atenționează că asemenea mesaje sunt emise de impostori care încearcă să obțină de la persoane neinițiate datele referitoare la cardurile bancare. În cazul divulgării, informația poate fi folosită de escroci pentru a sustrage bani de pe contul de card.

Păstrarea banilor pe card este o opțiune sigură, dacă sunt respectate condițiile de utilizare ale acestuia. Este important ca datele cardului să nu fie dezvăluite  persoanelor terțe.

Pentru a evita  utilizarea neautorizată a cardurilor, Banca Națională recomandă cetățenilor, în cazul în care sunt contactați de către pretinși angajați ai băncilor și li se solicită datele cardului, să întrerupă  imediat convorbirea, să telefoneze la numărul indicat pe verso acestuia și să informeze banca care l-a emis.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata