Bombardamente în Severodonețk. Aproape 250 de copii uciși în trei luni de război

Cel puțin 242 de copii au fost uciși în Ucraina și peste 400 răniți, în trei luni de război. Bilanțul a fost anunțat de procuratura generală de la Kiev, care anchetează sute de cazuri de crime de război. Cei mai mulți copii ar fi fost uciși în Donețk, acolo unde se poartă în ultima vreme lupte grele. Volodimir Zelenski a ieșit din regiunea Kiev, pentru prima oară de la începutul invaziei.

A mers în nord, la Harkov, la 60 de kilometri de granița cu Rusia. A vrut să vadă distrugerile din cel de-al doilea mare oraș ucrainean și să dea mâna cu militarii care îl apără. În același timp, l-a demis pe șeful serviciului de securitate din regiune. Acesta nu ar fi lucrat pentru apărarea orașului, ci s-a gândit doar la el însuși, a explicat Zelenski, în mesajul din această noapte. La numai câteva ore după vizita sa, în Harkov au căzut din nou bombe.

Este puțin probabil ca trupele rusești să fie capabile să desfășoare mai multe operațiuni simultane și, probabil, în zilele următoare, vor deprioritiza și mai mult avansurile la sud-est de Izium și la vest de Lîman în favoarea concentrării forțelor disponibile asupra Severodonețk, se mai arată în evaluarea ISW.

ISW a mai sugerat că armata rusă a continuat operațiunile ofensive pentru a tăia liniile de comunicații terestre ucrainene la nord-est de Bakhmut și pare puțin probabil să încerce să atace direct orașul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata