Boris Johnson riscă să rămână fără funcția de prim-ministru

Soarta lui Boris Johnson va fi decisă luni seară.

O comisie din 1922 de parlamentari conservatori neguvernamentali va da un vot de încredere în prim-ministrul britanic. Pentru a-l lansa, a fost necesar să primească cel puțin 54 de scrisori de la membrii Partidului Conservator.

Dacă Johnson primește un vot de neîncredere, el va fi forțat să părăsească postul de lider al partidului, precum și cel de prim-ministru.

„Pragul de 15% la sută a unui partid parlamentar care pretinde un vot de încredere în prim-ministru a fost depășit, așa că un vot de încredere va avea loc în cadrul regulilor Comitetului din 1922. Acest vot va avea loc în această seară în Camera Comunelor între orele 6 și 8 și vom anunța rezultatul la scurt timp după aceea.”

Această decizie a fost determinată de colegii de partid ai lui Johnson după un scandal de mare amploare care a implicat petreceri de pe Downing Street în timpul restricțiilor, în 2020.

Premierul și-a cerut scuze în mod repetat, dar a refuzat să-și părăsească postul. În societate, acest comportament al lui Johnson a fost condamnat, mai mult de jumătate dintre britanici susținând demisia acestuia.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata