Borrell: „Ar trebui să-l aplaudăm mai puțin pe Zelenski și să-l ajutăm mai mult”

Uniunea Europeană nu dorește înfrângerea Ucrainei în război și, prin urmare, va continua să furnizeze arme și să impună sancțiuni împotriva Federației Ruse.

Acest lucru a fost declarat de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, într-un interviu acordat radio COPE.

El a spus că UE ar trebui să ajute Ucraina furnizându-i arme. Totodată, reprezentantul diplomației europene a menționat că Uniunea Europeană ar trebui să evite conflictul direct cu Rusia.

„Trebuie să continuăm să înarmăm Ucraina fără a intra într-o escaladare care implică din ce în ce mai multe țări. Aceste tipuri de conflicte sunt câștigate cu arme și slăbirea economică a inamicului”, a spus Borrell.

„Suntem într-o situație dificilă de echilibru. Vrem să ajutăm Ucraina, dar nu vrem să ne amestecăm în război. UE nu este o alianță militară, dar cred că ar trebui să ajutăm Ucraina. Facem tot ce putem, dar fără a trece linii roșii, pentru ca conflictul să nu se extindă”, a spus el.

Totodată, Borrell a remarcat că acum prioritatea este prevenirea unor noi masacre ale civililor ucraineni. „Ceea ce trebuie să facem este să prevenim repetarea unor evenimente precum evenimentele de la Bucha. După războiul din fosta Iugoslavie, a fost nevoie de mulți ani pentru a-i condamna pe vinovați. Cu toate acestea, aceștia au fost judecați la Haga și condamnați”, a spus el.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata