Brega s-a răzgândit. Nu mai candidează independent și merge pe listele unui partid

Activistul civic, Oleg Brega, a renunțat la ideea anunțată anterior de a participa în calitate de candidat independent la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Asta din cauza că anumite condiții impuse candidaților independenți prin legea electorală îi defavorizează în raport cu partidele, iar îndeplinirea acestora devin practic imposibile. Așa că fostul candidat la primăria Chișinău, dar și candidat independent la scrutine parlamentare, va merge în alegeri pe listele Partidului Verde Ecologist, condus de fostul membru al PL, Vitalie Marinuța.

„După negocieri, încercarea de negocieri cu mai multe formațiuni de a forma un bloc de dreapta, fără vreun rezultat, am decis să mergem la alegeri să promovăm mesajul nostru de ecologie, drepturile omului, drepturile femeilor, egalitatea de gen.

Oleg Brega, cel care merge cu bicicleta, a acceptat să meargă cu noi. A încercat să strângă singur semnături, dar este clar că nu poți face asta de unul singur, pentru că este o discriminare impusă de Codul Electoral al Republicii Moldova”, a declarat pentru UNIMEDIA Vitalie Marinuța, președintele Partidului Verde Ecologist.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata