Britanicii nu vor să lucreze în locul străinilor care au plecat

Comunitatea de afaceri din Marea Britanie trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa catastrofală de forță de muncă după Brexit. La Londra, ei insistă asupra faptului că britanicii pot fi angajați pentru majoritatea posturilor vacante – dar, de exemplu, companiile care se ocupă de curățare nu sunt de acord cu acest lucru: subiecții UK refuză pur și simplu condițiile pe care vizitatorii le-au convenit cu ușurință.

Mary-Jane Pettit, directorul companiei:

„Majoritatea lucrătorilor, aș spune că 70% sunt spanioli, sud-americani, bulgari, români. Mulți dintre ei au plecat acasă. Am pierdut aproximativ un sfert din angajații noștri. Aici, în această țară, candidații nu sunt interesați. Lucrăm de la 9 la 5 și spun „nu, asta nu va funcționa, vrem de la 10 la 3”. Așa că am pierdut mulți angajați, iar restul trebuie să lucreze foarte mult ”.

Cel mai afectat a fost lipsa de șoferi de camioane: nu există benzină la benzinării, nu există mărfuri în supermarketuri, restaurantele sunt fără pui – chiar și McDonald’s nu are din ce să facă milkshake-uri.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata