Bunuri de circa 2 milioane de lei au fost sechestrate prin ordonanțele, emise de ARBI

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Procuraturii Anticorupție (PA) și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pe 3 bunuri, în valoare de circa 2 milioane de lei, săptămâna trecută. Printre acestea se numără un cont bancar, o încăpere locativă și un mijloc de transport. În prezent, ARBI are în examinare 117 de delegații pe 85 de cauze penale în privința a 182 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 2 expertize criminalistice și 8 IT, în procedură fiind alte 55 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au pornit 12 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 2 cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 373 de dosare.

Direcția legislație a remis autorilor 10 rapoarte de expertiză și 20 avize. La moment, se lucrează pe 42 de materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 6 analize operaționale și a inițiat 7 noi, alte 28 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 6 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 165 de caziere de integritate.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 42 de apeluri. Totodată, 1207 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului. În penitenciare se află 3 persoane, arestate în dosarele CNA.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata