Bunurile lui Vladimir Plahotniuc, în valoare de circa jumătate de miliard de lei, rămân sub sechestru

52 de bunuri, în valoare de peste 486 de milioane de lei, indisponibilizate de Agenția de Recuperare a Bunurilor Ifracționale și care aparțin lui Vladimir Plahotniuc, rămân sub sechestru. Asta după ce Curtea Constituțională a declarat inadmisibile solicitările avocatului acestuia, care a cerut instanței supreme să se pronunțe pe marginea unor pretinse încălcări, admise de către organele statului în raport cu beneficiarul efectiv al bunurilor sechestrate.

În sesizări, avocații au stipulat faptul că aceste prevederi încalcă dreptul persoanei de acces liber la justiție, dreptul de a-şi cunoaște drepturile și îndatoririle și dreptul de proprietate. Curtea însă a considerat toate sesizările, depuse de avocatul fostulu președinte al PD,  inadmisibile.

Anterior, ARBI a indisponibilizat 52 de bunuri care ar aparține lui Vladimir Plahotniuc, în cadrul cauzelor penale cu denumirea generică frauda bancară. Printre acestea se numără 11 automobile, 11 imobile, 17 construcții locative și nelocative, dar și 4 conturi bancare. Din numărul total de bunuri, sechestrate de ARBI, 41 au fost identificate pe teritoriul țării, alte 11 – în Elveția, Franța și în România.

Procesul de recuperare a bunurilor infracționale va fi finalizat odată cu adoptarea, de către instanța de judecată, a deciziei de confiscare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata