Călătoriile cu transportul interurban și interraional s-au scumpit din nou

Călătoriile cu transportul interurban și interraional s-au scumpit din nou. Acum, tariful acestora s-a majorat cu 15 bani pentru un km, comparativ cu luna martie curent.

Amintim că, pe durata Stării de Urgență, tarifele sunt stabilite de Agenția Națională Transport Auto, în fiecare vinere, în funcție de prețul combustibililor.

Decizia de a stabili prețurile anume în așa fel a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale și va rămâne valabilă pe toată perioada Stării de Urgență. În ședința Parlamentului din 21 aprilie, Starea de Urgență, instituită prin Hotărârea Legislativului, a fost prelungită cu încă 60 de zile, începând cu data de 25 aprilie.

Anterior, în urma solicitărilor, precum și a protestelor operatorilor de transport auto de pasageri din Moldova, din întâi martie curent, pentru rutele naționale, tariful a crescut inițial cu zece bani pentru un km, iar în cazul rutelor raionale, s-a operat o majorare a tarifelor de maxim 20 bani per km.

Tot din debutul primăverii s-a decis ca pentru rutele internaționale să fie stabilit tariful plafon de 70 de bani pentru un km la categoria de confort II și de 80 de bani pentru un km, la categoria de confort I.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata