California: Continuă incendiile masive de vegetație

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit duminică în centrul ţinutului viticol Napa Valley din nordul Californiei şi s-a răspândit pe cel puţin 800 de hectare, determinând evacuarea unui spital şi a sute de case, au anunţat autorităţile americane.

Echipajele de pompieri au intervenit în forţă, încercând să izoleze flăcările ce ameninţau cartierele şi podgoriile situate în extremitatea nordică a renumitei zone viticole şi pe dealurile din jur, la aproximativ 120 de kilometri nord de San Francisco.

Aceasta a fost cea de-a doua operaţiune de evacuare a spitalului cu 151 de paturi desfăşurată în ultima perioadă din cauza incendiilor. Mai multe focare declanşate de fulgere au mistuit în august mai multe comitate situate la nord de regiunea San Francisco Bay şi au pus în pericol spitalul.

Incendiile de vegetaţie din California au ars aproape 1,5 milioane de hectare în primele nouă luni ale anului 2020, un record pentru acest stat. 26 de oameni au murit şi peste 7.000 de structuri au fost mistuite de flăcări.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata