California, noul epicentru de COVID în Statele Unite

Statul California este noul epicentru al epidemiei de Covid-19 în Statele Unite, după ce-a depășit New York, aflat în cealaltă parte a continentului, la numărul total de infectări, ajuns acum la 410.000, în timp ce New York are cu câteva mii mai puțin, conform datelor oferite de Universitatea John Hopkins.

California a înregistrat o creștere a cazurilor în ultimele câteva săptămâni, în timp ce numărul New York a încetinit semnificativ.

California, împreună cu celelalte state mari, Texas și Florida, trece printr-o creștere accentuată a numărului de cazuri în ultimele săptămâni. Comparând numărul de cazuri la 100.000 de persoane însă, California stă ceva mai bine decât New York, având în vedere faptul că este mult mai dens populată.

La nivel național, în Statele Unite, au fost înregistrate 60.000 de noi contaminări cu Covid-19 pentru a opta oară zi consecutiv, cu peste o mie de oameni care au murit în ultimele 24 de ore.

În fața acestei acestor provocări și sondaje nefavorabile, președintele Donald Trump și-a schimbat din nou abordarea în ceea ce privește problema măștilor.

„Tinerii americani vor acționa în mod responsabil și rugăm pe toată lumea, atunci când nu puteți păstra distanța, să poarte o mască indiferent dacă vă place sau nu. Acestea au un impact, vor avea un efect, trebuie să folosim tot ce putem împotriva virusului”.

În întreaga Americă, Covid-19 nu prezintă semne de „încetinire”, potrivit Organizației Panamericane pentru Sănătate, cu focare active în Bolivia, Ecuador și Peru.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata