Cancelarul german: „Pentru generația mea, un război în Europa este de neconceput”

Discuțiile dintre Vladimir Putin și cancelarul german Olaf Scholz s-au încheiat la Kremlin. Aceasta este prima întâlnire personală dintre cei doi politicieni. Potrivit președintelui rus, Occidentul a ignorat cerințele fundamentale de securitate ale Moscovei. Totuși, Rusia este pregătită să negocieze pe probleme individuale pentru a evita un nou conflict militar în Europa.

(Vladimir Putin, președintele Rusiei)

„Vrem asta sau nu? Desigur că nu. De aceea am înaintat propuneri pentru un proces de negociere”

Șeful guvernului german și-a declarat angajamentul de detensionare și a remarcat, de asemenea, că integritatea teritorială a Ucrainei nu este negociabilă, în timp ce recunoașterea de către Rusia a statalității celor două republici din estul Ucrainei ar fi un „dezastru politic”.

(Olaf Scholz, cancelarul Germaniei)

„Pentru generația mea, un nou război în Europa este pur și simplu de neconceput, trebuie să facem toate eforturile pentru a-l evita. Datoria liderilor de state, șefilor de guverne este de a preveni războiul în Europa”.

Cu o zi înainte, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a reamintit că Rusia era de așteptat să participe la întâlniri comune, dar a remarcat că nu vede semne concrete de scădere a tensiunii, chiar și după ce Rusia a anunțat finalizarea parțială a exercițiilor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata