Candidatul surpriză la președinția Franței

După o lungă perioadă de așteptare, primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, a început duminică, la Rouen, cursa pentru Elysee, o candidatură pentru „construirea unei Franțe mai echitabile” și „reinventarea frumosului model francez”, care se adaugă la mulți candidați de stânga.

Candidata și-a reiterat promisiunea de a crește salariile în mai multe sfere, fără a menționa dublarea salariilor profesorilor pe care le consideră posibile și pe care intenționează să le pună în aplicare. Propuneri pe care le detaliază în cartea sa „Une femme française”, care este programată să fie lansată în trei zile. Anne Hidalgo este creditată în prezent cu 7-9% din voturi, conform sondajelor.

Odată cu această candidatură pentru Partidul Socialist, stânga franceză este din ce în ce mai fragmentată. În fața Annei Hidalgo se află liderul La France Insoumise, Jean-Luc Mélenchon, comunistul Fabien Roussel, Arnaud Montebourg, fost ministru și ex-socialist care a decis să meargă singur la aceste alegeri prezidențiale

Cu opt luni înainte de scrutin, ideea, odată menționată, a unei uniuni a mișcării de stânga, nu mai este în mod clar relevantă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata