Candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar a fost din nou respinsă de consilieri. Oricum, Ceban are mână liberă și-l poate numi prin dispoziție

Candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar a fost din nou respinsă de consilieri. Din 49 de consilieri prezenți la ședință, 24 au votat pentru, 9 împotrivă și 16 abțineri.
Aleșii municipali au respins candidatura propusă de primar și la ședința din 28 octombrie. Astfel, după două refuzuri consecutive, primarul îl va putea numi viceprimar pe Fadei Nagacevschi prin dispoziție.

 

Fadei Nagacevschi este un nume cunoscut în politica și presa moldovenească. Anterior, acesta a activat în calitate de jurist al Partidului Socialiștilor, consilier al fostei președinte a Parlamentului Zinaida Greceanîi, ministru al Justiției în guvernul condus de Ion Chicu, iar din 20 septembrie 2021 este consilier al vicepreședintelui Parlamentului Vlad Batrîncea.
Într-o postare pe Facebook, Ion Ceban a anunțat că Fadei Nagacevschi „va continua activitatea în domeniul juridic și agenda anticorupție în Primăria Chișinău”.

Edilul a solicitat consilierilor să-i dea o șansă lui Fadei Nagacevschi și să-l cheme la raport peste 100 de zile.

Primarul a oferit clarificări privind repartizarea atribuțiilor. Astfel, Nagacevschi va prelua agenda anticorupție, regiile, și ceea ce ține de fondul locativ-comunal. Astfel, viceprimarul Ilie Ceban în continuare se va ocupa de transport și urbanism.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata