Candu, către Președinție și Guvern: „Dacă nu vă descurcați, chemați-ne pe noi”

Deputatul Andrian Candu, președintele Partidului „Pro Moldova”, îndeamnă șeful statului și șeful Guvernului să fie mai responsabili și să vină cu un plan clar de acțiuni în lupta cu pandemia, iar dacă nu se descurcă, să-i cheme pe ei, cei din opoziție, scrie portalul TRIBUNA.

„Una e că votezi stare de urgență, dar e incertitudine foarte mare, pentru că lipsește un plan clar de acțiuni. Ce se întâmplă cu școlile, transportul, magazinele, Horeca, sărbătorile de Paști, slujbele la biserică etc…? Starea de urgență votată nu aduce măsuri restrictive”, a spus Candu, în cadrul unui live pe Facebook, precizând că el înțelege că starea de urgență aduce împuterniciri Guvernului interimar, dar și că Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Politicianul a spus că nu înțelege de ce – din 13 martie, când a fost ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), și până la 31 martie nu s-a putut face un plan de acțiuni. „Guvernanți vai de capul lor! Și vai de capul nostru!”, a subliniat Candu, precizând că are critică și în adresa Președintelui Sandu.

Candu s-a adresat și Premierului interimar, Aureliu Ciocoi: „Dacă nu vă descurcați, chemați-ne! Poate noi, cei din opoziție, ar trebui să ne asumăm acțiuni, or toate propunerile noastre au fost ignorate. Am venit cu propuneri de susținere pentru agenți economici, Horeca, șomaj tehnic, amenzi, părinții care stau cu copii acasă etc.”, a conchis președintele de partid.

Totodată, el a spus că, în acest moment, nu crede că dizolvarea Parlamentului e o idee bună, la fel cum nu e nici organizarea alegerilor anticipate mai devreme de toamnă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata