Carp: „PAS ia în calcul interzicerea prin lege a Partidului Șor”

PAS ia în calcul interzicerea prin lege a Partidului Șor, a anunțat deputatul formațiunii de guvernare, Lilian Carp, aseară, în cadrul unei emisiuni televizate de la TV8.

„În condițiile în care acest partid, deja a patra oară, folosește metode neortodoxe, încălcând legea, nedeclarând bani, mituire, trebuie să ne uităm la acest partid ca la o piramidă socio-juridică, în care ei construiesc, prin magazinele pe care le au. Legea spune că, în cazul în care partidul este finanțat ilegal, urmează următoarea etapă – excluderea sau iradierea acestui partid din lista partidelor din Republica Moldova. Și nu este exclus faptul, dacă acest partid va continua și mai departe cu aceste metode, că se va recurge la acest proces, pentru că noi nu putem admite diferiți oligarhi, bandiți care fură gările auto, patrimoniul sindicatelor, miliardul etc”, a declarat Carp.

Anterior, Curtea Constituţională a examinat şi a decis respingerea ca inadmisibile sesizările ce ţin de controlul constituţionalităţii Partidului Politic „Şor”. Este vorba despre o sesizare depusă de deputaţii Liviu Vovc, Dinu Plîngău şi Maria Ciobanu şi o altă sesizare depusă de Octavian Ţîcu, care au cerut scoaterea în afara legii a Partidului Şor.

Potrivit deciziei, sesizările cu privire la controlul constituţionalităţii partidelor politice pot fi depuse de Preşedintele Republicii Moldova, de Preşedintele Parlamentului, de Guvern, de ministrul justiţiei sau de Procurorul General.

Octavian Țîcu și deputați ai Platforma DA au anunțat că vor cere instituțiilor abilitate scoaterea în afara legii a Partidului Șor. Era un proiect mai amplu, care prevede eliminarea din politică a celor care sunt certați cu legea: atacuri raider, spălarea a zeci de miliarde, furtul miliardului, spuneau atunci deputații.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata