Cât vor costa un litru de benzină și motorină în acest weekend

Prețul maxim de comercializare al benzinei și motorine de tip standard de pe piața petrolieră din Moldova va crește și în următoarele trei zile. De această dată, majorarea tarifelor se va face, din nou, simțită.

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, pe 26, 27 și 28 februarie, șoferii din Moldova vor achita pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 24.44 lei sau cu 10 bani mai mult decât astăzi.

Ce ține de motorina standard, în weekend, dar și în debutul săptămânii viitoare, aceasta va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 21.14 lei per litru, un preț cu 11 bani mai mare decât cel afișat în ultimele 24 de ore.

În condițiile date, prețul maximal de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE în conformitate cu noua metodologie de calcul, aprobată de către noua majoritate parlamentară la începutul lunii septembrie 2021, a crescut față de debutul toamnei, cu 4.35 lei per litru, în cazul benzinei și cu 4.49 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata