Câți moldoveni din diasporă s-au înscris la vot

Peste 60 de mii de cetățeni ai moldoveni cu drept de vot aflați în străinătate, precum și domiciliați în localitățile din stânga Nistrului, s-au înregistrat prealabil în vederea participării la alegerile pentru funcția de președinte al țării. Datele au fost prezentate de Comisia Electorală Centrală. Din numărul total de solicitări, 2819 au fost făcute pe suport de hârtie.

În acest context, Comisia anunță că a sesizat Serviciul Informații și Securitate și Ministerul de Interne pentru a verifica veridicitatea datelor din cererile de înregistrare prealabilă, depuse atât în formă scrisă, cât și online.

CEC a reiterat că rezultatele înregistrării prealabile, informațiile despre numărul de alegători care au participat la scrutinul organizat în circumscripția națională, precum și informațiile obținute de către Ministerul nostru de Externe de la autoritățile competente ale țărilor de reședință, reprezintă criteriile de bază care stau la baza deciziei despre organizarea deschiderii secțiilor de votare de peste hotare.

Conform prevederilor legale, secțiile de votare, inclusiv cele de peste hotare, se constituie cu cel puțin 35 de zile înainte de ziua votării, adică până la 26 septembrie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata