Cauzată de Brexit și exacerbată de criza sănătății, lipsa forței de muncă se simte din ce în ce mai mult în Marea Britanie

Cauzată de Brexit și exacerbată de criza sănătății, lipsa forței de muncă se simte din ce în ce mai mult în Marea Britanie.

Angajații companiilor de curățenie se află pe lista lungă a ocupațiilor afectate de lipsa forței de muncă. Când Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, și-a închis porțile pentru migranții care ar putea avea locuri de muncă cu calificare scăzută.

Și sectoare diverse sunt afectate. Lipsa șoferilor de camioane a perturbat aprovizionarea benzinăriilor, dar și a supermarketurilor. Lipsa păsărilor a condus la închiderea restaurantelor specializate. Chiar și McDonalds a rămas fără milkshake-uri.

Cea mai puternică organizație a angajatorilor,Confederația Industriei Britanice, a avertizat că lipsa forței de muncă ar putea dura doi ani. De la Brexit, Marea Britanie spune că vrea doar să admită lucrători străini cu înaltă calificare. Îi încurajează pe angajatori să ocupe posturi vacante slab calificate cu oameni care locuiesc deja acolo. Dar pentru companii, vizele ar trebui acordate pe baza nevoilor de calificare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata