Cavcaliuc, despre dosarul intentat colegului său: „Este o comandă politică. Solicităm ridicarea imunității Arinei Spătaru”

Continua lupta între Platforma DA și partidul „PACE” al lui Cavcaliuc, după ce vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde briliant. Într-o conferință de presă, Liga Aleșilor Locali ai Platformei Demnitate și Adevăr și-a exprimat revolta și indignarea cu privire la atacul colegului său, vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, de către unii exponenți ai Partidului Acasă Construim Europa.

 (Octavian Zelinski, membru al Platformei DA)

„Atacul prin stropirea cu verde de briliant a colegului nostru este un semnal că în Republica Moldova sunt încă aplicate metode specifice anilor ‘90. Colegul nostru este internat în spital cu arsuri grave și riscă să-și piardă vederea. Cine din aleșii locali ai Platformei DA va urma? E cazul oare să ne temem pentru viața noastră, așa cum o făceau în perioada lui Plahotniuc? Eu nu aș vrea”.

Pe de altă parte, Gheorghe Cavcaliuc susține că dosarul penal în care este vizat colegul său din cadrul Partidului Acasă Construim Democrația a fost pornit ilegal și la comandă politică. În cadrul unei conferințe de presă, liderul PACE a solicitat Procuraturii Generale să ceară ridicarea imunității parlamentare a deputatei Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru, pe care o acuză de trafic de influență asupra procuraturii din Sângerei.

 (Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului „PACE”)

„Vreau să declar cu toată responsabilitatea că dosarul penal pornit în privința lui Tudor Balan este un dosar politic, făcut la comandă politică, comițând abuz atât un lucrător din cadrul procuraturii, cât și executorul care execută această cauză penală”.

Procuratura raionului Sîngerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE.

Tudor Tutunaru este internat la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata