Cavcaliuc reacționează. „Moldova va mai pierde un dosar la CEDO – al meu”

De la Londra, Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului PACE, spune că dosarul său intentat de Procuratură este unul „falsificat”, iar Moldova va pierde, în cele din urmă, dosarul la CEDO.

Republica Moldova va pierde 2 dosare la CEDO: Unul pentru fabricarea dosarului împotriva lui Gheorghe Petic și altul, un dosar fabricat împotriva mea și a multor polițiști din cadrul DOS, care astăzi stau în arest nevinovați.
„Mi se pare că nici unul din adevărații făptași și organizatori nu sunt nici măcar identificați sau audiați, cu toate că presa, în locul procuraturii, a identificat și deja a dat și unele nume, arătând interesul procurorului de caz de a duce ancheta pe o pistă greșită intenționat, de a se proteja pe sine și alți complici. Justiția din Republica Moldova, a demonstrat încă odată că nu este independentă și este la cheremul celor care trag sforile. Rog, conducerea Procuraturii Generale, care țin să cred că este dusă în eroare de unii procurori ai fostelor guvernări și clanuri de interese, să ia la control riguros acest caz. Pentru că într-un final, procurorii aserviți vin și pleacă, dar în cele din urmă va suferi imaginea instituției și a Republicii Moldova. Nu vreau să cred că se va întâmpla și în acest caz, ca și în dosarul politic ,,Verde de Briliant’’, când aduceam probe, inclusiv și publice, despre procurorul șantajat care intenționat comitea abuzuri și ilegalități, erau ignorate de presă și fosta conducere a Procuraturii Generale. Și doar după lungi lupte, instanța de judecată mi-a dat dreptate și a declarat acțiunile procurorului de caz ilegale și le-a anulat. Din acest discurs, presa și societatea, vor înțelege multe, inclusiv cum se face justiție în Republica Moldova. Înțeleg, presa și societatea cere ,,Capul lui Moțoc’’ iar cineva încearcă prin toate căile și mijloacele să mă întruchipeze pe mine în acest personaj. “Moțocii” sunt la Chișinău, sunt bine merci, trag sforile în justiție și până când le reușește să paseze responsabilitate pe alții. Reiterez, nu am comis nici o ilegalitate, nu am fabricat dosare, mi-am îndeplinit atribuțiile de serviciu în conformitate cu legea. Vom contesta la Curtea de Apel decizia de astăzi a instanței de judecată, pe care o calificăm nefondată și disproporțională, care face parte dintr-un amplu scenariu de telejustiție”, a transmis Cavcaliuc.

 

La demersul procurorului PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus plasarea în arest preventiv a lui Gheorghe Cavcaliuc pentru un termen de 30 de zile.

Decizia a fost luat în absența acestuia, întrucât Cavcaliuc se află la Londra. Liderul partidului PACE este învinuit de procurori de fabricarea dosarelor lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi.

Dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina, cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției.

În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata