Cavcaliuc spune că e-n drum spre casă. Amenință că va da Moldova în judecată la CEDO

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, anunțat în căutare în dosarul Verde de briliant, susține că se află cu familia în drum spre casă după ce a fost într-o vacanță cu familia.

Într-o postare pe o rețea socială, Cavcaliuc scrie că își va demonstra nevinovăția într-un proces echitabil.

„Nu m-am eschivat și nu mă eschivez, chiar în aceste momente sunt cu familia în drum spre casă. Am cerut recuzarea procurorilor cu care sunt în conflict de interese și care nu-mi garantează un proces echitabil. Am informat oficial PG și procuratura din Sângerei că avocații sunt în concediu anual, oficial, iar eu cu familia în concediu.

Se vede cu ochiul liber că graba cu care se merge, abuzurile vădite umflând dosarul ,,zelionka’’, instrumentat la comandă, vor să distragă atenția de la problemele grave care sunt în organele procuraturii și să curețe imaginea foarte șifonată prin tărăgănarea multor altor cazuri răsunătoare care se mușamalizează, Furtul Miliardului, Landromatul Rusesc, filajul judecătorilor și altele.

Cred că și presa dar și societatea văd aceste duble standarde și viteza de acțiune într-un dosar de 2 bani, supt din deget unde sunt vizate 2 rude, eu nefiind la fața locului la momentul incidentului și comparația cu alte cazuri enumerate mai sus.

Repet, odată cu revenirea avocaților mei din concediu și recuzarea procurorilor care au inițiat și instrumentează această cauză la comandă, mă voi prezenta și îmi voi apăra onoarea și demnitatea, demonstrându-mi nevinovăția într-un proces echitabil.

Anume aceste abuzuri trebuie investigate de Procuratura Generală, nu conflictul dintre 2 rude din Sângerei”, a scris Cavcaliuc, care riscă până la cincin ani de închisoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata