Cazul omorului lui Oleg Horjan, discutat în parlament

Subiectul privind omorul activistului civic din stânga Nistrului, Oleg Horjan, a fost discutat la ședința de astăzi a Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

În urma discuțiilor, președintele Comisiei parlamentare speciale, Mihail Popșoi, a declarat că autoritățile responsabile au prezentat informațiile pe care le dețin.

„Noi ne dorim ca instituțiile responsabile să investigheze cazul lui Oleg Horjan și să îi tragă la răspundere pe acei care se fac vinovați.

Avem încredere că autoritățile Republicii Moldova vor depune tot efortul pentru ca această crimă să fie elucidată.

În acest moment se investighează mai multe ipoteze. Eu îndemn pe toată lumea să trateze acest caz obiectiv și să nu se opereze cu informații neverificate”, a spus vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

„Toate instituțiile de forță din Republica Moldova s-au autosesizat.

La rândul nostru, suntem într-o comunicare permanentă și cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. Misiunea locală, Comisia Unificată de Control de asemenea au făcut un demers în sensul posibilității efectuării unor investigații pe linia Comisiei, care implică toate organele de forță din Republica Moldova, întrucât tragedia s-a produs pe teritoriul zonei de securitate.

Este însă foarte important ca și cei de la Tiraspol să fie cooperanți și să dorească să găsim acest adevăr”, a adăugat vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian.

Obiectivul Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova este de a monitoriza și evalua situația privind politicile de reintegrare și de a elabora propuneri și recomandări, care ar permite redobândirea încrederii și apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata