Cazurile de COVID, tot mai multe și în Grecia

Prim-ministrul grec a tras un nou semnal de alarmă în faţa numărului tot mai mare de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele zile, în special în departamentul Attica, regiunea Atenei, avertizând că vor fi impuse noi măsuri de izolare dacă cele în curs nu sunt respectate.

Totodată, premierul a cerut concetăţenilor să respecte măsurile de distanţare şi mai presus de toate purtarea măştilor în toate spaţiile închise şi să dezvolte telemunca.

Mai puţin afectată comparativ cu alte ţări europene, Grecia a cunoscut totuşi în ultimele zile o creştere a numărului zilnic de cazuri de noul coronavirus, a căror medie se ridică la peste 300.

Ţara a înregistrat până acum peste 16.600 de cazuri, dintre care aproxiamtiv 10.000 în ultimele luni. Numărul total al deceselor de la debutul pandemiei la sfârşitul lunii februarie a ajuns la 366, iar nouă decese au fost înregistrate de miercuri.

Menționăm că Uniunea Europeană a cerut joi statelor membre să îşi înăsprească măsurile de control imediat în faţa noilor focare ale epidemiei de COVID-19.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata