Inundații în Hong Kong, după cea mai puternică ploaie din ultimii 139 de ani

Hong Kong se confruntă cu inundații istorice după cele mai abundente ploi de când au început măsurătorile, în 1884. Școlile au fost închise, mai multe stații de metrou sunt închise, iar pe mai multe drumuri, mașinile și autobuzele sunt pe jumătate scufundate, transmite digi24.ro.

În Hong Kong au căzut vineri dimineaţa, timp de o oră, cele mai abundente precipitaţii înregistrate vreodată în metropola financiară, provocând inundaţii şi perturbând traficul rutier şi feroviar, la mai puţin de o săptămână de la trecerea taifunului Haikui.

Observatorul din Hong Kong, agenţia de meteorologie din metropolă, a anunţat precipitaţii de 158,1 milimetri la sediul său între orele locale 23:00 şi miezul nopţii, fiind cel mai înalt nivel de când au început măsurătorile în 1884. Nu au fost semnalate victime

Autorităţile au anunţat închiderea şcolilor „din cauza condiţiilor extreme”, precum şi a unor servicii vamale la graniţa dintre oraş şi centrul tehnologic Shenzhen. Metropola chineză Shenzhen (sud) care se învecinează cu Hong Kong-ul este afectată de joi de ploi torenţiale, cele mai puternice înregistrate vreodată de la începerea înregistrărilor meteorologice în zonă, în 1952, potrivit presei oficiale.

Operatorul reţelei de transport subteran a anunţat ca îşi va suspenda parţial serviciile pe una dintre liniile sale după ce o staţie din cartierul Wong Tai Sin a fost inundată. Sunt afectate şi alte staţii. Pe mai multe drumuri, maşinile şi autobuzele erau pe jumătate scufundate. Taifunul Haikui a lovit Taiwanul la începutul acestei săptămâni, rănind aproximativ 100 de persoane şi provocând pagube materiale, înainte de a se îndrepta spre sudul Chinei, retrogradat la furtună. Sudul Chinei a fost lovit weekend-ul trecut de două taifunuri succesive, Saola şi Haikui. Schimbările climatice au crescut intensitatea furtunilor tropicale, cu ploi intense şi rafale puternice care provoacă inundaţii rapide şi daune în zonele de coastă, afirmă experţii.

 

 

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata