Ceban, către guvernare: „Nu mă speriați, că nu mi-e frică”

Ion Ceban rămâne pe poziție și spune clar că majoritatea ambuteiajelor din municipiul Chișinău se formează, inclusiv din cauza autorităților centrale. Astfel, în cadrul unei emisiuni de la TV8, edilul Capitalei a reiterat că zilnic, din partea reprezentanților instituțiilor statului, vin zeci de solicitări privind oferirea privilegiilor în trafic, acele așa-zise „coridoare verzi”, astfel încât reprezentanții instituțiilor statului să se deplaseze cât mai rapid la destinație, indiferent care ar fi aceasta.

(Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„A existat mai mult timp această situație. Există și în alte zone. Întrebarea este de altă natură, cei care au spus că nu vor avea sau că se vor dezice de astfel de privilegii, defapt solicită privilegii mai multe decât predecesorii lor. Zilnic, noi am avut și câte 80 de solicitări.”

Totodată, Ceban dă vina și pe acțiunile Ministerului de Interne, care, potrivit edilului, sunt îndreptate mai degrabă împotriva municipalității, decât în gestionarea situației din trafic.

(Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„– Avem trei benzi, cine are competența să ridice mașinile parcate neregulamentar? – Poliția. – Doar poliția. Eu nu am. Dumneavostră, la fel. Vedeți ce se întâmplă? Cei care ridică mașinile sunt companii contractate de către Ministerul de Interene, companii contractate de către Ministerul de Interne, nu de Primăria municipiului Chișinău. Am zis: „Daține poliția municipală înapoi, cu tot cu buget, așa cum a fost înainte, și vă asigur că în trei luni de zile rezolv problema.” ”

În context, Ion Ceban a venit și cu un mesaj adresat prim-ministrului, Natalia Gavrilița, căruia i-a sugerat să nu-l mai sperie.

(Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„Nu trebuie să mă speriați. Eu nu sunt dintre cei care să se sperie sau care au frică, asta este unu. Doi – este o informație cu caracter public. Trei – este informație despre banul public. Patru – este o informație care ține nemijlocit de o situație care, exact cum ați menționat dumneavoastră, s-a agrav, nefiind un număr mai mare de mașini decât am avut un an în urmă.”

Amintim că ieri, în cadrul unei ieșiri la presă, Gavrilița l-a atenționat pe Ceban că datele despre solicitările „coridului verde” sunt informații ce vizează buna activitate a instituțiilor statului și ele nu ar trebui făcute publice.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata