Ceban: „Ce a făcut ministerul și Guvernul de la începutul pandemiei și în ultima perioadă?”

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a lansat un nou atac la adresa Guvernului, care nu a făcut nimic să oprească pandemia, dar „luptă cu propriul popor”. Ion Ceban, primar al m. Chișinău: „Ce a făcut ministerul și Guvernul de la începutul pandemiei și în ultima perioadă? Ne amenințați cu proteste și chemați oamenii la „covor”? Asta nu e luptă cu pandemia, dar cu propriul popor!”

„Municipalitatea a elaborat „Planul de răspuns și control al sistemului de sănătate din municipiul Chișinău la infecția de coronavirus de tip nou. Este un plan cu pași și cu răspunsuri concrete în prevenirea și eliminarea riscurilor de îmbolnăvire.

Actualizarea Planului se efectuează cu regularitate, conform situației epidemiologice și Hotărârilor CESP Chișinău. Documentul este fundamentat și ghidat de criteriile OMS pentru controlul infecției prin noul coronavirus COVID-19. Acest plan strategic poate fi preluat ca bază la nivel național de către Ministerul Sănătății. Suntem gata să împărtășim experiența și să vedem cum putem acționa împreună, doar că e nevoie de comunicare care nu a existat până în prezent”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, edilul a catalogat drept incorectă nedorința Executivului de a-și coordona acțiunile cu  municipiul Chișinău, în capitală fiind concentrate centrele strategice de luptă cu coronavirusul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata