Ceban: „Cei șase din nouă ai PAS de la CEC vor să fraudeze alegerile”

De câteva zile, edilul capitalei se arată nemulțumit de deciziile luate la nivelul Comisiei Electorale, menționând că CEC ar încerca să fraudeze alegerile locale generale. Ion Ceban a adus o serie de acuzații severe împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), susținând că cei 6 din 9 de la PAS din „Comisia Electorală Central” mint.

Primarul a criticat, de asemenea, compoziția CEC, susținând că 6 din 9 membri sunt afiliați direct sau indirect cu partidul PAS și a pus la îndoială imparțialitatea deciziilor luate de comisie. El a menționat că pliantul a fost retras și nu a fost împărțit după data de 6 august, conform solicitării CEC.

Cei 6 de la Pas, din 9, nu au dreptul să intervină în afara perioadei electorale, mai ales în ceea ce ține de administrația publică locală, iar faptul că au sancționat de formă un candidat de la PAS – despre asta vom vorbi separat. Deci, perioada electorală este de la 7 august, până se finalizează alegerile, dar se împarte în câteva. Pe 6 septembrie poate fi desemnarea candidaților, pe 6 octombrie se începe campania electorală. Deci, candidatul vine la desemnarea de către partid, iar la înregistrare devine concurent electoral. De asta și am spus că cei 6 din 9 de la PAS din Comisia Electorală Centrală mint”, a spus Ion Ceban.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata