Ceban, despre obligativitatea cadrelor didactice de a se vaccina: „Va fi o presiune financiară mare pe seama acestor persoane”

Doar în municipiul Chișinău sunt circa 2500 de persoane, care activează în domeniul educației și nu sunt vaccinați, respectiv ar urma să face teste anti-COVID-19 pe cont propriu. Majoritatea dintre aceștea sunt personal auxiliar cu un salariu de circa 1700 de lei. Despre aceasta a informat primarul capitalei, Ion Ceban, care a subliniat că va fi o presiune financiară mare pe seama acestor persoane, care vor trebui să plătească testele.

„Decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică este foarte interpretativă. Am discutat-o azi și cu juriștii primăriei. Am avut dispute și cu pedagogii la acest subiect. Cei care nu s-au vaccinat, sunt membri ai unor confesiuni religioase ori au reieșit din recomandările medicilor. În municipiul Chișinău sunt vaccinați 73 la sută din angajații din domeniul Educației. Aproximativ 2500 din cei 9242 de persoane angajate în domeniu nu sunt vaccinați. Marea majoritate din ei sunt personal auxiliar, care au un salariu de 1700 de lei. Acești oameni dacă nu vor ori nu pot să se vaccineze va fi foarte complicat să facă față acestor cheltuieli”, a menționat primarul, precizând cu sistemul educațional și așa se confruntă cu o lipsă de cadre în domeniu din cauza salariilor mici.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata