Ceban propune CMC să ridice costul unei călătorii cu transportul public până la 6 lei

Călătoriile cu transportul public în capitală ar putea să se scumpească până la 6 lei. Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a anunțat că va propune joi, 12 mai, proiectul în acest sens pentru aprobare la ședința Consiliului municipal Chișinău.

Edilul Capitalei susține că, în contextul în care carburanții se scumpesc tot mai mult, iar prețul la energie a crescut, „aceste ajustări la tarife sunt inevitabile la această etapă”.

(Ion Ceban, primarul Capitalei)

„Vreau să vă spun că prețul urmează a fi de 6 lei, însă costul real este de 7 lei și 40 de bani, iar pentru autobuz, în raza orașului, 19 lei, iar în raza municipiului și suburbii este de 28 de lei, ceea ce constituie o acoperire enormă pentru municipiu. Tichetul unic va fi pentru acele persoane care nu utilizează trasnportul public permanent și doar ocazional”.

Ceban susține că este un proiect de decizie pe care și-l asumă, chiar dacă nu va fi privit cu ochi buni.

(Ion Ceban, primarul Capitalei)

„Aceste ajustări la tarife sunt inevitabile. De astăzi, primăria subvenționează, cu banii planificați pentru 2022 cu 700 de milioane de lei, iar prin ajustarea tarifului, cheltuielile Primăriei se vor ridica la un miliard de lei”.

Potrivit proiectului, abonamentele unice pentru călătoriile în autobuz și troleibuz vor fi împărțite pe perioade. De exemplu, un abonament pentru o lună pentru un adult ar putea costa 234 de lei. Pentru trei luni, prețul este de 594 de lei, iar pentru jumătate de an – 972 de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata