CEC a decis. PAS va primi 16 milioane de lei, iar PSRM – peste 8

Pe timp de criză, Comisia Electorală Centrală alocă bani mulți pentru bugetele formațiunilor politice din Moldova, iar cel mai avantajat este de departe Partidul Acțiune și Solidaritate, care, potrivit newsmaker.md, va primi în 2022 aproape 16 milioane de lei, dublu decât următorul partid din această ierarhie – cel al Socialiștilor.

Totodată, potrivit Comisiei Electorale Centrale, patru milioane de lei vor ajunge la Partidul Democrat, în timp ce Partidul Nostru, Platforma DA, Partidul Comuniștilor, Partidul Liberal Democrat și Partidul Unității Naționale vor primi între 500.000 și 2,8 milioane de lei.

De menționat că pentru Partidul Șor au fost alocate 2,9 milioane de lei, dar aceștia bani vor fi debursați doar în cazul unui rezultat final pozitiv, la capătul procesului de judecată contra CEC.

Celorlalte partide politice din Moldova le-au fost repartizate 1,7 milioane de lei.

Amintim că, în cadrul ședinței de ieri, Comisia Electorală Centrală a anunțat că pentru 2022, din bugetul de stat au fost alocate peste 42 de milioane de lei, cu opt milioane mai multe decât în 2021, bani care urmează a fi repartizați proporțional cu rezultatele obținute de formațiuni în cadrul alegerilor locale din 2019, prezidențialelor din 2020 și a scrutinului parlamentar anticipat din 2021.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata