CEC întoarce înapoi contestația depusă de PSRM-PCRM împotriva PAS: „Nu ține de competența noastră”

Comisia Electorală Centrală anunță că a examinat solicitarea Blocului electoral al Comuniștilor și socialiștilor PAS în care afirmă că Partidul Acțiune și Solidaritate foloseşte imaginea preşedintei Maia Sandu în campania electorală, notează TV8.

Astfel, potrivit răspunsului, reprezentanții CEC au menționat că s-a constat că examinarea acesteia nu ține de competența Comisiei Electorale Centrale, fiind restituită.

„Prin urmare, potrivit art. 72 (1) din Codul electoral, că restituim contestația pentru a fi depusă direct la instanță”, se arată în răspuns.

În sesizarea pe care au depus-o la CEC, membrii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor au solicitat ca PAS să primească un avertisment pentru că au folosit imaginea șefei statului și să fie obligat să lichideze stocul de ziare electorale.

Referindu-se la solicitarea depusă, PAS afirma că socialiștii s-ar folosi de fapt de imaginea președintelui Maia Sandu. „Socialiștii, neavând soluții pentru cetățeni, sunt cei care folosesc imaginea președintelui, prin promovarea minciunilor despre ea de dimineață până seara. PAS va continua programul de salvare a Republicii Moldova de hoți și de corupți, propus de Maia Sandu la prezidențiale și pentru care a primit votul unui milion de cetățeni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a PAS cu referire la acuzațiile BECS.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata