CEC: Republica Moldova are peste 3,2 milioane de alegători

Numărul total al moldovenilor cu drept de vot, înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, este de 3.296.241 de persoane, informează Comisia Electorală Centrală (CEC).

Potrivit sursei citate, din numărul total de alegători, 2.766.595 de cetățeni sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II, cei mai mulți fiind în municipiul Chișinău – 648.885, iar cei mai puțini în raionul Basarabeasca – 23.675.

Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Moldovei, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării, adică 259.737 de persoane, și cetățenii cu drept de vot, dar care au domiciliul înregistrat în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, adică 269.909 persoane.

Dacă nu vor apărarea careva schimbări pe scena politică de la noi, în 2023, moldovenii cu drept de vot sunt așteptați la urne în ultima duminică din luna octombrie sau în prima duminică din luna noiembrie, când urmează să fie organizate alegerile locale naționale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata