CEC: Undă verde pentru șapte candidați la prezidențiale

Șapte grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de președinte al Moldovei au fost înregistrate de Comisia Electorală Centrală în cadrul ședinței din de astăzi. Doi candidați însă, Alexandr Kalinin și Ion Costaș, nu au putut trece de această etapă, cererea fiind respinsă.

CEC a înregistrat așadar șapte grupuri de inițiativă pentru susținerea următorilor candidați la funcția de președinte al țării. Este vorba despre Tudor Deliu, candidat desemnat de Partidul Liberal Democrat. Renato Usatîi, de la „Partidul Nostru”, Andrei Năstase, „Platforma Demnitate și Adevăr”, Maia Sandu, de la PAS, Andrian Candu, Partidul „PRO MOLDOVA”, Octavian Țîcu, Partidul Unității Naționale și Dorin Chirtoacă, candidatul blocului UNIREA.

Cel care încă nu și-a anunțat candidatura este actualul locatar de la Președinție, Igor Dodon, care afirmă că nu a luat încă o decizie, dar timp mai e până săptămâna viitoare, inclusiv pentru el.

Grupurile de inițiativă vor putea colecta semnături până la data de 1 octombrie, în condițiile în care alegerile prezidențiale din acest an se vor desfășura într-o zi de duminică, întâi noiembrie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata