Cel mai probabil, tariful la energia electrică ar urma să se mărească la mijlocul lunii viitoare

Incertitudinea cu privire la prețul energiei electrice pe care moldovenii vor trebui să-l achite în continuare se menține la un grad foarte înalt, după ce Moldova așa și nu a mai semnat un nou contract cu Centrala de la Cuciurgan la același cost de 5,35 cenți per kWh, notează mold-street.com.

 

În context, mai menționează sursa citată, Comisia pentru Situații Excepționale a obligat Moldgres ca până pe 10 martie curent să încheie cu furnizorii serviciului universal și operatorii de distribuție acordurile adiționale la contractele de vânzare – cumpărare, menținând condițiile contractuale actuale, precum și să livreze fără întrerupere energie electrică până pe 30 aprilie curent.

 

Ce va urma însă mai departe, nimeni nu poate prognoza din cauza războiului din Ucraina. Totuși, cel mai probabil, tariful ar urma să se mărească la mijlocul luni viitoare.

 

La ora actuală, Centrala de la Cuciurgan asigură circa 80% din necesarul de energie electrică a Moldovei.

 

Amintim că anterior, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a amânat de câteva ori ședințele în care urmau să fie revizuite noile tarife cerute de către Premier Energy, de la 1.51 la 2,78 lei per cWh, și FEE Nord, de la 2,05 la 3.06 lei per kWh.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata