Cel puţin 16 morţi într-un atac rusesc asupra oraşului Kostiantînivka, situat în apropierea liniei frontului

Cel puţin 16 persoane au fost ucise miercuri într-un bombardament rusesc care a lovit o piaţă din oraşul ucrainean Kostiantînivka, situat la circa 30 de kilometri de linia frontului, a anunţat pe reţelele de socializare preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AGERPRES.

„Artileria teroriştilor ruşi a ucis 16 persoane în oraşul Kostiantînivka, în regiunea Doneţk”, a spus Zelenski, menţionând că au fost lovite o piaţă, magazine şi o farmacie. „Din păcate, numărul morţilor şi al răniţilor ar putea creşte”, a adăugat Zelenski.

Într-un mesaj separat, ministrul ucrainean de interne Igor Klîmenko a declarat că sunt cel puţin 28 de răniţi.
Imagini de pe camerele de supraveghere prezentate de Zelenski arată o explozie puternică, precedată de şuieratul unui obuz.

Localitatea Kostiantînivka se află la circa 30 de kilometri de oraşul Bahmut, cucerit în luna mai de trupele ruse după zece luni de lupte grele, dar unde acum trupele ucrainene sunt în ofensivă şi atacă pe flancuri.
Locaţii civile din localităţi ucrainene au fost adesea lovite de rachete sau obuze ruseşti de când Rusia a lansat războiul anul trecut, dar Moscova a negat de fiecare dată că loveşte ţinte civile, afirmând că atacă numai ţinte care sunt legate într-un mod sau altul de infrastructuri militare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata