Centrul comercial de la Kremenchug a fost lovit de o rachetă rusească care cântărește 5 tone

Nu au mai rămas oameni vii sub dărâmăturile centrului comercial din Kremenchug. Acest lucru a fost raportat în Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei. Cel puțin 18 persoane au fost victime ale atacului rusesc cu rachete, zeci au fost rănite, iar peste 20 sunt date dispărute.

„S-a auzit sirena raidului aerian, am fugit spre ieșire, trei minute mai târziu a avut loc o explozie, au căzut fragmente de sticlă peste noi, era mult fum, a fost înfricoșător”, spune o supraviețuitoare.

Forțele ruse au atacat centrul comercial cu o rachetă supersonică de croazieră antinavă Kh-22, care cântărește mai mult de cinci tone. Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei a declarat că, în jurul centrului comercial, pe o rază de cinci kilometri, nu existau facilități militare și că nu exista producție militară la uzina de mașini rutiere din apropiere.

Kremlinul susține că lovitura a fost dată unui hangar cu arme. Rezumatul Ministerului rus al Apărării nu spune însă nimic despre victimele populației civile. Potrivit lui Lavrov, furnizarea de arme către Ucraina va prelungi conflictul și suferința civililor.

(Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe)

„Au bombardat hangarul, unde au ajuns arme și muniții europene și americane. În urma detonării muniției, un centru comercial gol din apropiere a luat foc”.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că, marți, forțele ruse au continuat să lanseze lovituri cu rachete și să bombardeze teritoriile ucrainene. Lucrătorii umanitari ajută la evacuarea persoanelor cu dizabilități și a răniților din Kramatorsk și Slovyansk.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata