Centrul de Apel pentru prezidențiale, lansat

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral de comun cu Comisia Electorală Centrală au lansat astăzi Centrul de Apel pentru Alegerile Prezidențiale din 1 noiembrie.

Pe scurt, apelând la numărul afișat pe ecran, cetățenii pot afla în continuare de la operatorii Centrului despre drepturile lor și despre cum pot soluționa diferite probleme, ca de exemplu: cum poți vota în altă parte decât în localitatea un este înregistrat domiciliu; unde pot depune contestații și care sunt termenele legale de soluționare a acestora; cum și unde pot verifica listele electorale; în baza la ce acte votează cetățenii din țară cât și din diasporă sau dacă se poate de votat în baza unui act de identitate expirat.

Totodată, operatorii vor acorda asistență și persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităților publice locale, precum şi membrilor organelor electorale inferioare asistența necesară pentru aplicarea uniformă a procedurilor de gestionare a Registrului de stat al alegătorilor.

Menționăm că Centrul va funcționa până la 17 noiembrie, în cazul turului II de scrutin, având următorul program: de luni și până vineri între orele 08.00 – 17.00.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata