Cetățenii asigurați vor avea acces mai bun la serviciile medicale

Cetățenii asigurați vor beneficia de consultațiile medicilor specialiști de profil, din spitalele raionale și municipale, fără bilet de trimitere eliberat de medicul de familie. Astfel, va fi exclusă necesitatea programărilor suplimentare și a îndreptărilor neargumentate. În același timp, va fi lărgit spectrul de servicii medicale gratuite. 

Extinderea numărului de investigații și alte modificări la Programul unic al asigurării de asistență medicală au fost aprobate în ședința de astăzi a Guvernului.

La fel, programul a fost completat cu o serie de servicii medicale noi, în scopul depistării precoce a unor boli, precum și stabilirii conduitei de tratament și reabilitare, ceea ce înseamnă că, în premieră, va fi oferit acces la servicii de asistență medico-genetică, pentru identificarea timpurie a unor maladii.

În total, în Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală au fost incluse 46 de servicii medicale noi, care sunt gratuite pentru persoanele asigurate.

Compania Națională de Asigurări în Medicină atenționează populația, că până pe 31 martie, polița medicală mai poate fi cumpărată cu 4.056 de lei. Ulterior, acesta va costa 12.636 de lei, cu penalitate de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata