Cetățenii care s-au imunizat anti-COVID-19 cu prima doză de Sputnik V, în cadrul maratonului desfășurat la Palatul Republicii, la sfârșitul lunii iunie, sunt chemați la rapel sâmbătă, 17 iulie

Cetățenii care s-au imunizat anti-COVID-19 cu prima doză de Sputnik V, în cadrul maratonului desfășurat la Palatul Republicii, la sfârșitul lunii iunie, sunt chemați la rapel sâmbătă, 17 iulie.

Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, în ședința de astăzi a Primărie Chișinău, unde, oficialul i-a îndemnat pe moldoveni să nu vină foarte devreme pentru a evitat cozile infernale, menționând, totodată, că vaccinuri vor ajunge pentru toți.

(Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„Vaccinul este doar al dumneavostră. Nimeni nu vă va lua doza. Vom avea rând viu care va fi extrem de rapid și eficient. Astfel, se poate de vaccinat pe întreaga zi, până seara târziu. Reamintesc, data trecută rândul a fost consumat cu aproximativ 1.000 de persoane pe oră. De asta vă rugăm să nu vă îmbulziți. Avem toată ziua. Ca să nu stați eventual în soare sau cum o fi condițiile climatice.”

Amintim că în cadrul maratonului de pe 26 iunie, organizat la Palatul Republicii, au fost vaccinați împotriva COVID-19 peste 4.300 de oameni. Cei mai mulți au optat pentru serul Sputnik, iar stocul de 4.000 de doze a fost epuizat până la amiază. Alți 362 de moldoveni au beneficiat de serurile AstraZeneca şi Sinopharm.

În Moldova, campania de imunizare a populației a fost lansată pe doi martie, iar până în prezent au fost administrate peste 790.000 de doze de vaccinuri anti-COVID.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata