Cetățenii își vor afla gradul de vulnerabilitate la sfârșit de noiembrie-început de decembrie

Gradele de vulnerabilitate energetică vor fi atribuite de către sistemul informațional începând cu 26 noiembrie. Cetățenii vor putea afla gradul lor de vulnerabilitate la sfârșitul lunii noiembrie-începutul lunii decembrie, accesând cabinetul personal de pe platforma compensatii.gov.md. La etapa actuală, sistemul doar validează informațiile incluse în cerere, iar în cazul în care sunt depistate erori, cetățenii sunt informați să corecteze datele eronate. Cu precizări în acest sens vine Ministerul Muncii și Protecției Sociale, transmite IPN.

Conform Regulamentului aprobat de Guvern, gospodăriile pot depune cererile online pe platforma compensatii.gov.md. Și anume, dacă sursa principală de încălzire este energia termică centralizată, gazele naturale sau energia electrică, dacă sursa principală de încălzire este soba pe combustibili solizi (lemne, cărbune) și au beneficiat de ajutorul pentru perioada rece a anului (APRA) în sezonul rece precedent sau dacă sursa principală de încălzire este soba pe combustibili solizi și are stabilit dreptul la APRA pentru perioada rece următoare.

Gospodăriile care au drept sursă principală de încălzire soba/cazanul bazat pe combustibili solizi, însă nu au beneficiat anul trecut de APRA, trebuie să se adreseze la asistentul social din localitate, pentru a depune cererea pentru compensații. De astăzi, 20 noiembrie, persoanele care se află în această situație se pot adresa și la bibliotecar sau la specialistul din cadrul centrelor unificate de prestare a serviciilor publice din localitate.

În cazul în care solicitantul a selectat drept sursă de bază de încălzire sobă/cazan bazat pe combustibil solid, însă cererea nu va fi validată de sistem, el trebuie să se adreseze la registrator pentru a completa cererea.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata