Chicu: Dacă se mai boicotează, îmi dau demisia

Premierul Ion Chicu nu exclude că și-ar putea da demisia, susținând că „se blochează conștient activitatea Guvernului”. Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că Parlamentul nu a avut cvorum două zile la rând, iar pe ordinea de zi a ședinței erau proiectele asupra cărora Executivul și-a angajat răspunderea. Declarațiile au fost făcute aseară, la emisiunea Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune.

„Astăzi m-am ciocnit cu o situație când înțeleg foarte bine că se blochează conștient activitatea Guvernului, iar un blocaj de acest gen neapărat va avea consecințele negative pe care vreau să le evit printr-o demisie. Dacă lucrurile vor continua în felul următor, Guvernul nu are nicio posibilitate, niciun instrument de a gestiona lucrurile, adică, cumva, eu contribui la înrăutățirea situației mai departe, da? În asemenea cazuri hai să vedem ce facem, nu cred că pot să mai rămân”.

În luna mai, Chicu spunea că își va da demisia, dacă nu va mai fi susținut de majoritatea parlamentară, iar apoi s-a răzgândit, pentru că, spunea el, oricum va rămâne premier în exercițiu.

Actualmente, opoziția parlamentară insistă pe demiterea Executivului. Platforma DA a anunțat că este pregătită să înlocuiască întreg Cabinetul de miniștri. Guvernul Chicu a fost învestit la 14 noiembrie, anul trecut, cu voturile deputaților socialiști și democrați, fiind prezentat drept unul „tehnocrat”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata