Chicu, despre răpirea judecătorului ucrainean: „Cel mai probabil, autoritățile de la Chișinău au știut despre această operațiune”

Autoritățile moldovenești, cel mai probabil, au fost informate despre operațiunea Ucrainei desfășurată la Chișinău zilele trecute, când a fost răpit fostul judecător de la Kiev, Nicolae Ceaus. De această părere este fostul șef al Guvernului, Ion Chicu, invitatul de aseară de la emisiunea Puterea a Patra, de la postul nostru de televiziune.

Regretabil este și dacă autoritățile noastre au fost informate și și-au dat acordul pentru asemenea acțiuni suspecte pe teritoriul țării, mai spune Chicu.

„De ce tac? Ori știu tot și încearcă să inventeze fabule, pentru că, din câte înțelegem, poate fi implicarea unui stat străin în acest caz. Iar de reacția oficilitățilior depinde care va fi caracterul relațiilor de mai departe cu acest stat. A doua versiunea e că nu cunosc și încearcă să afle. Eu sunt tentat să cred că e prima versiune. Îmi este greu să-mi imaginez că operațiuni de acest gen pot fi desfășurate pe teritoriul altui stat fără ca acesta să fie informat”.

Potrivit lui Pavel Voicu, ministrul interimar de Interne, Nicolae Ceauș ar fi fost răpit din Moldova chiar de către cetățeni ai Ucrainei, care au venit în țara noastră anume pentru asta începând din 23 martie, inclusiv în ziua producerii răpirii, adică la 3 aprilie.

Ceauş este considerat ca fiind un judecător apropiat ex-preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, cel care şi l-ar fi ajutat să fugă în Moldova. În cadrul vizitei oficiale a Maiei Sandu la Kiev, la începutul acestui an, preşedintele Vladimir Zelenski a abordat subiectul extrădării judecătorului ucrainean din Moldova în țara vecină.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata