Chicu nu exclude implicarea în politică. S-a gândit deja și la o denumire de partid

Ex-premeirul Ion Chicu admite că s-ar putea lansa în politică. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Fostul premier a mai spus că liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon i-a propus să facă parte din echipa PSRM, dar acest scenariu a fost exclus.

Printre membrii partidului s-ar număra și unii dintre foștii colegi din Guvern ai lui Ion Chicu. „Planificat este tare spus. Dacă înainte eram categoric și am spus că nu am degând să intru în politică, acum admit această posibilitate. Am mai multe discuții cu mai mulți colegi, inclusiv colegi din Guvernul pe care am avut onoarea să-l conduc, primari, chiar și reprezentanți ai ONG-urilor. Un plan bine formulat și închegat încă nu este”, a spus ex-premierul.

Fostul prim-ministru a mai declarat că a discutat despre procedura de înregistrare a partidului politic cu colegii. „O colegă a mers la Agenția Servici Publice (ASP) și a rezervat o denumire. Dacă o să mergem, partidul va avea ca obiectiv general de consolidare al societății. Timp de 30 de ani, cineva foarte iscusit ne scindează”, a declarat Ion Chicu.

„Obiectivul principal va fi integrarea europeană și căderea hotarului de la Prut, dar și acelei bariere de la Nistru. Doctrina politică ar urma să fie de centru-dreapta, politici economice-liberale care ar permite dezvoltarea economică în primul rând”, a spus ex-premierul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata