Chișinău: Din 19 aprilie, elevilor claselor 1-4, a cincea, a noua și a 12-a vor reveni la ore, cu prezență fizică

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chişinău a decis revenirea la școală a claselor 1-4, a 5-a, a-9-a și a 12-a începând cu ziua de luni, 19 aprilie, la ore, cu prezența fizică. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei Ion Ceban, într-o intervenție pe Facebook.

Potrivit lui Ceban, până acum, în jur de 40% din cadrele didactice din Chișinău au fost vaccinate împotriva Covid-19.

(Ion Ceban, primarul general al capitalei)

„Majoritatea celor care au vrut să se vaccineze în municipiul Chișinău, mă refer la cadrele didactice, au fost vaccinate. Avem foarte multe solicitări pe partea de revenire la școală, cel puțin pentru clasele primare”.

Ceban spune că au fost luate aceste decizii ca urmare a mai multor solicitări de a relua procesul de studii cu prezența fizică a elevilor. Totuși, revenirea elevilor pe băncile școlii se va face etapizat.

(Ion Ceban, primarul general al capitalei)

„S-a decis astăzi revenirea elevilor la școală din clasele 1-4, a cincea, a noua și a 12-a începând cu ziua de luni, 19 aprilie, cu prezența fizică”.

Totodată, Comisia a decis că în școlile de artă revin elevii atât pentru activitatea individuală, cât și de grup.

În școlile cu profil sportiv urmează să fie permise antrenamentele nu doar pentru loturile naționale, dar a tuturor loturilor care se pregătesc de competiții.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata