Chișinău: Toate locurile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate

Situția redevine dramatică în spitalele din municipiul Chișinău ca urmare a noului val de cazuri pozitive de COVID-19. Potrivit autorităților publice locale, la ziua de astăzi, toate locurile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate. Îngrijorător este însă faptul că numărul de persoane care contractează acest virus ar urma să crească și mai mult în următoarele săptămâni.

(Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„Practic toate spitalele sunt suprasolicitate. Total, în cadrul spitalelor municipale, ieri, erau internate 888 de persoane confirmate cu infecția COVID, dintre care în stare extrem de gravă sunt 45. Săptămâna aceasta vom continua fortificarea spațiilor medicale COVID și vom activa, probabil, ultimele spații de la nivel municipal. În prezent rămâne în afara circuitului COVID doar Spitalul municipal „Gheorghe Palade.”

„Acolo vom activa până la 310 locuri. Este ultimul spital care mai poate fi activat. Urmează să colaborăm cu Ministerul Sănătății pentru căutarea soluțiilor și în spitalele republicane”, a mai anunțat edilul.

Amintim că de la începutul pandemiei, numărul de locuri în secțiile de terapie intensivă în spitalele din Chișinău a fost triplat, dar în acest val predominat de tulpina Delta, nici acestă măsură nu este suficientă. Or, doar duminică, din totalul de 670 de cazuri de coronavirus înregistrate la nivel național, 1/3 au fost în Capitală.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata