Chișinăul a rămas fără paturi libere pentru pacienții Covid

La un an de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul Moldovei, situația epidemiologică rămâne foarte îngrijorătoarea, inclusiv în municipiul Chișinău, acolo unde, la ziua de astăzi, nu mai sunt locuri disponibile în spitale pentru pacienții testați pozitiv la coronavirus.

Potrivit autorităților locale, care au venit cu alte informații în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, s-a ajuns în situația în care paturile se eliberează deja din contul lucrătorilor medicali.

„Capacitatea totală a numărului de paturi pentru pacienții cu COVID-19 în spitalele municipale este de 1.666 de paturi și aici vreau să menționez că majorarea acestui număr este din contul managemenlui spitalelor municipale. Acestea au fost cedate de asistentele medicale, care acum nu au unde se schimba, spăla, deoarece pacienții cu COVID sunt foarte, foarte mulți”.

Totodată, mai spune Bucearschi, în spitalele municipal sunt internați circa 1600 de pacienți infectați cu noul virus.

„Săpămâna anterioară, la fel ca și săptămâna mai anterioară, pandemia nu cedează și virusul devine tot mai virulent și se vorbește despre un pronostic nefavorabil, odată ce continuă să crească numărul de infectări atât în rândul cetîțenilor, cât și al lucrătorilor medicali”.

În acelați timp, Ministerul Sănătății atenționează că nici la nivel național situația nu este mai bună. Totuși, în urma altor câtorva măsuri speciale întreprinse, în mai multe spitale din țară au fost extins numărul de paturi pentru pacienții bolnavi de COVID. Mai exact, au fost suplinite 50 de paturi la Institutul de Medicină Urgență, 20 – la Spitalul Raional Strășeni, 40 – la SR Anenii Noi și șase paturi la Terapie Intensivă la Institutul Mamei și Copilului. Mai mult, în zilele următoare ar urma să fie mărit numărul de paturi și la alte spitalele raionale Hîncești și Călărași.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata