Cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi deschis în următoarele trei sâmbete, pentru ca oamenii să poată face curățenie la morminte

Locuitorii din capitală care vor să facă curățenie la cimitire o vor putea face și în următoarele trei sâmbete. Decizia de a deschide porțile în aceste zile vine după ce, în acest weekend, zona a fost suprasolicitată. Precizările au fost făcute astăzi de către șefa întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare, în cadrul ședinței Primăriei.

Decizia a fost luată după solicitările făcute de primarul Ion Ceban.

(Ion Ceban, primarul general al Capitalei)

„Dacă nu este nevoie de intervenția comisiei, atunci poate în zilele de sâmbătă așa putem permite oamenilor să facă curățenie la morminte. Suntem în preajma sărbătorilor pascale, și totodată, un lucru care trebuie menționat este, că de mult timp s-a tot vorbit despre acest subiect. Cea de-a treia poartă, drumul și accesele la cimitirul Sfântul Lazăr sunt amenajate și pot fi redeschise în viitorul cel mai apropiat”.

Directoarea întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare” afirmă că, în acest weekend, s-au adunat foarte mulți oameni la cimitirul „Sfântul Lazăr”, ca să facă ordine la morminte.

(Ludmila Boțan, directoarea Combinatului „Servicii Funerare)

„Noi am putea, de fapt, în următoarele trei sâmbete să fim deschiși și pentru cei care vor să facă ordine și nu reușesc în zilele de lucru, pentru că cealaltă săptămână vor fi restricții, am în vedere de la Paște până la Paștele Blajinilor, ca să nu ni se creeze nouă, lucrătorilor, blocaje pe căile de acces din cimitire”.

Săptămâna trecută, edilul capitalei a anunțat că, deocamdată, nu a fost luată o decizie cu privire la sărbătorile Pascale, dar cel mai probabil, și în acest an, din cauza pandemiei, vom marca sărbătoarea în cercuri restrânse.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata