Cinci bărbați au fost executați în Iran după ce au violat o femeie

Iranul a executat miercuri cinci bărbaţi condamnaţi pentru violarea unei femei în mai 2022 în nord-vestul ţării, a transmis Autoritatea Judiciară, potrivit Agerpres.

„Cinci bărbaţi care au răpit şi violat o femeie în mai 2022 în oraşul Marand din nord-vestul ţării au fost executaţi astăzi (miercuri)”, a relatat Mizan Online. Execuţiile sunt de obicei efectuate în Iran prin spânzurare. „Inculpaţii, care aveau mai multe antecedente penale, au fost arestaţi la patru zile după crimă”, a spus sursa citată de Agerpres.

La începutul lunii iunie, Amnesty International a raportat că 282 de persoane au fost executate în 2023 în Iran, „aproape dublu” faţă de numărul de execuţii înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Iranul a executat 582 de persoane în 2022, mai mult decât orice altă ţară, cu excepţia Chinei, conform mai multor ONG-uri pentru drepturile omului, printre care şi Amnesty International.

La începutul lunii iulie, justiţia iraniană a raportat execuţia a trei bărbaţi condamnaţi pentru drogarea şi apoi violarea a zece femei la sfârşitul anului 2021 într-un salon de înfrumuseţare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata