Cinci cetățeni din Bangladesh și un cetățean al Indiei, reținuți pentru organizarea migrației ilegale

Acțiuni comune în vederea contracarării și documentării unui caz de organizare a migrației ilegale la frontiera comună, desfășurate între autoritățile de frontieră din Republica Moldova și România.

Astfel, la data de 5 august 2023 polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au fost alertați despre o posibilă tentativă de trecere a frontierei din Republica Moldova în România a unui grup de persoane. În procesul acțiunilor de căutare și în baza planurilor de cooperare între autoritățile de frontieră moldo-române, prin schimbul operativ de date și informații, a permis reținerea în dimineața zilei de 6 august 2023 a șase persoane – cinci cetățeni ai Bangladesh pe teritoriul României și a unui cetățean indian – în Republica Moldova.

În privința ultimului sunt indici că ar fi organizatorul migrației ilegale a cetățenilor Bangladesh. Străinul ar fi folosit o barcă gonflabilă pe care a încercat să o mascheze în fâșia forestieră de pe malul râului Prut. Cetățeanul indian a fost reținut pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă al IP Ungheni.

În conformitate cu prevederile Acordului de readmisie, cei cinci cetățeni ai Bangladesh au fost transmiși autorităților moldovene.

Cazul este cercetat în continuare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Autoritățile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata